Weerbericht West-Friesland: Af en toe regen of een bui en vrij veel wind

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het wisselend bewolkt en zijn er enkele buien, in het zuidwesten is het overwegend droog. Het wordt op de meeste plaatsen ongeveer 11°C. De wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind duidelijk af.

De nacht naar maandag is het in midden en noorden bewolkt en trekken daar enkele buien over, in het zuiden is het overwegend droog en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De minima liggen tussen 4°C in het zuidoosten tot 10°C langs de kust. De wind is landinwaarts west tot zuidwest en zwak tot matig, in de kustgebieden west tot noordwest en vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk nog krachtig.

Maandag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er nog enkele lichte buien over. In de loop van de middag wordt geleidelijk op de meeste plaatsen droog. Het wordt overdag rond 12°C. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust is de wind noordwest en matig , in het Waddengebied eerst nog vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind overal af en wordt ook aan de kust westelijk. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel