Weerbericht West-Friesland: af en toe zon en vooral overdag (winterse) buien, zaterdag zonnig en droog

WEST-FRIESLAND – In de eerste helft van de ochtend trekt een gebied met regen en buien van west naar oost over het land, met daarbij kans op hagel en in het oosten en noordoosten ook natte sneeuw. Daarachter trekken er van het noordwesten uit meer buien over het land, soms met hagel of onweer. Tussen de buien door schijnt ook af en toe de zon en wordt het maximaal 8°C, tijdens een fellere bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar enkele graden boven nul. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. In het noordelijk kustgebied kunnen bij buien windstoten voorkomen tot ca. 75 km/uur.

In de avond verdwijnt de buiigheid en klaart het geleidelijk steeds verder op. In de nacht zijn er brede opklaringen en ontstaan er vooral in het zuiden en oosten mistbanken. Op de meeste plaatsen gaat het licht vriezen, aan zee blijft de temperatuur (net) boven nul. Mogelijk wordt het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten. De wind wordt geleidelijk overal zwak en draait van west naar zuidwest of wordt veranderlijk.

Zaterdag overdag lossen de mistbanken spoedig op, waarna de dag verder zonnig en droog zal verlopen. De maxima liggen rond 9°C bij een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel