Weerbericht West-Friesland: bewolkt en nevelig, later af en toe regen. Maandag droger

WEST-FRIESLAND – Vandaag is er vrij veel bewolking en aanvankelijk is het op veel plaatsen nevelig. In de loop van de ochtend en middag gaat het vooral in het zuiden af en toe regenen. Het wordt ongeveer 6°C. De wind draait gedurende de dag van zuidwest naar west en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

In de nacht naar maandag zijn er wolkenvelden en kan vooral in het oosten plaatselijk nog wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C plaatselijk in het zuiden tot 6°C in het noordelijk kustgebied. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig.

Maandag overdag is er vooral in het westen af en toe zon, elders is het overwegend bewolkt en kan het in het oosten en noordoosten af en toe licht regenen. De maximumtemperatuur varieert van 6°C in Zuid-Limburg tot 9°C in het noorden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel