Weerbericht West-Friesland: bewolkt maar ook zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – Vandaag is er vooral in het westen af en toe zon, elders is het overwegend bewolkt en in het oosten kan het in de middag af en toe licht regenen. De maximumtemperatuur varieert van 6°C in Zuid-Limburg tot 9°C in het noorden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig.

In de nacht naar dinsdag overheerst de bewolking, maar komen vooral in het westen ook enkele opklaringen voor. Waar het langduriger opklaart kan mist ontstaan. Onder de bewolking wordt het een graad of 5, in brede opklaringen kan het afkoelen naar 1°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een overwegend noordwestelijke richting.

Dinsdagochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en nevelig en is er vooral in het westen kans op mist. Eventuele mist kan overdag hardnekkig blijven, verder ontstaan er in de loop van de dag gaten in de bewolking en is de zon plaatselijk te zien. Het wordt in de middag ca. 8°C, in eventuele hardnekkige mist blijft het enkele graden kouder. De wind is zwak en veranderlijk, in het noorden staat een zwakke tot matige west- tot zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel