Weerbericht West-Friesland: Bewolkt, plaatselijk lichte motregen

WEST-FRIESLAND – In een groot deel van het land is het vandaag bewolkt en in het noordwesten valt er plaatselijk wat lichte motregen, in het zuidoosten en oosten schijnt de zon en blijft het droog. De middagtemperatuur varieert van 8°C in het zuidoosten tot 13°C in het uiterste noordwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag blijft het zuidoosten opgeklaard, met daar kans op mistbanken. Elders is het bewolkt en vooral in het noorden en noordwesten kan er af en toe motregen vallen. De minima lopen uiteen van -1°C in het zuidoosten tot 12°C in het uiterste noordwesten. De zuidwesten wind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Tegen het einde van donderdagochtend lost de eventuele mist in het zuidoosten op, waarna het daar zonnig is. Elders is het bewolkt en de noordelijke helft valt er af en toe regen. In de loop van de middag begint de bewolking in de zuidelijke helft van het land deels te breken. In de tweede helft van de avond ontstaan er in het zuiden en zuidoosten mistbanken. Het wordt circa 12°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel