Weerbericht West-Friesland: Bewolkt, plaatselijk motregen

WEST-FRIESLAND – In de loop van de ochtend lossen de mistbanken op, waarna het in het zuidoosten zonnig is. Elders is het bewolkt en in de noordelijke helft valt er af en toe (mot)regen. In de loop van de middag begint de bewolking in de zuidelijke helft deels te breken. In de tweede helft van de avond ontstaan er in het zuiden en zuidoosten mistbanken. Het wordt circa 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig.

In de nacht naar vrijdag klaart het van het zuiden uit verder op. In het zuidoosten ontstaan enkele mistbanken. In het noordelijk kustgebied valt eerst nog wat motregen. De minima liggen tussen -2°C plaatselijk in het zuidoosten en 9°C in het noordelijk kustgebied. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag overdag lossen de mistbanken op. Verder zijn er flinke zonnige perioden. Aan het einde van de middag raakt het in het westen bewolkt en valt daar in de avond af en toe regen. De maxima liggen rond 10°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig, in de loop van de middag aan de westkust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel