Weerbericht West-Friesland: bewolkt, vanochtend regen en later opklaringen

WEST-FRIESLAND – Er is aanvankelijk veel bewolking met in de noordwestelijke helft af en toe regen of motregen. In het zuidoosten komen eerst nog opklaringen voor met mogelijk een enkele mistbank. De regenzone trekt zuidoostwaarts. Vanaf het einde van de ochtend breekt van het noordwesten uit de zon door en is het op een enkele bui na droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen en noorden. De wind draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt met later in het westen enkele buien. In het zuidoosten kunnen er mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 5°C langs de kust tot 0°C in het zuidoosten bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Langs de kust is de wind westelijk en vrij krachtig.

Vrijdagochtend is er in het oosten nog kans op een bui en elders is de zon mogelijk even te zien. In de middag neemt de bewolking toe en gaat het van het westen uit regenen. In de avond is er in het oosten ook natte sneeuw mogelijk. In het westen wordt het dan droog, al is er langs de kust kans op een bui. De wind wordt zuidelijk en neemt flink toe. Boven land naar matig tot vrij krachtig en langs de noordwestkust naar hard, 7 Bft. Langs de Wadden is er vanaf de middag kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Later in de avond neemt de wind weer af. De temperatuur blijft steken bij een graad of 5. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel