Weerbericht West-Friesland: bewolkt, vrij zacht en af en toe (mot)regen. Vrijdagmiddag regen en kouder

WEST-FRIESLAND -Het is vandaag bewolkt met af en toe motregen of regen. De temperatuur is ongeveer 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust vooral in de ochtend vrij krachtig, langs de westkust af en toe krachtig.

Ook in de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt met af en toe (mot)regen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestenwind blijft boven land matig en trekt in de loop van de nacht aan zee en boven het IJsselmeer aan naar krachtig.

Vrijdag overdag blijft het bewolkt gaat het in de middag van het noordwesten uit tijdelijk harder regenen, in het noorden en oosten is er kans op natte sneeuw. Later in de middag klaart het op en komt mogelijk de zon nog even tevoorschijn. In de avond komen er naast opklaringen enkele buien voor, plaatselijk met korrelhagel en mogelijk met onweer en natte sneeuw. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuidoosten,

in de middag daalt de temperatuur in de intensievere regen naar ca. 3°C. De zuidwestenwind neemt in de ochtend toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee. Tijdens de passage van de intensievere regenzone kunnen vooral in de kustgebieden en in het zuiden en zuidoosten windstoten van 60-70 km/u voorkomen. Daarna draait de wind in korte tijd naar noordwest en neemt tijdelijk iets af. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel