Weerbericht West-Friesland: buien met kans op onweer, maar ook zonnige momenten

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Op veel plaatsen is het bewolkt met in het zuiden (mot)regen. Van het noorden uit breekt de zon af en toe door, maar er trekken ook enkele buien over met later aan de kust een kleine kans op onweer en hagel. De maxima liggen rond 9°C. De wind is in het zuidoosten eerst nog zuidwest tot west en zwak tot matig. Verder is de wind noordwestelijk en matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind noordelijk en sterven de buien landinwaarts uit.

In de nacht naar maandag klaart het landinwaarts op veel plaatsen breed op. Aan de kust en in Zuid-Limburg komen nog enkele wolkenvelden voor. De minima liggen tussen 7°C aan de noordwestkust tot dicht bij het vriespunt plaatselijk in het oosten. De wind is noord tot noordoost en zwak, aan de kust matig tot vrij krachtig.

Maandag overdag zijn er flinke zonnige perioden, alleen in het noordelijk kustgebied is meer bewolking aanwezig met mogelijk nog een lichte bui. De maxima liggen rond 8°C. De wind is overwegend noordelijk, zwak tot matig, aan de kust aanvankelijk af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category