RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland : duo-storm opkomst, het gaat stormen met zeer zware windstoten

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking en valt er lokaal lichte regen. In de loop van de ochtend breekt van het westen uit de zon op steeds meer plaatsen door. In de middag neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het geruime tijd regenen. Alleen in het noorden wordt het in de avond droog. De maxima liggen rond 8°C. De zuidwestelijke wind wordt matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de avond neemt vooral in de noordelijke helft van het land de wind weer wat af.

In de nacht naar woensdag regent het in het hele land, alleen in het noorden blijft het aanvankelijk nog droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noorden tot 9°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de westkust krachtig, 6 Bft. In de noordelijke helft van het land staat er aanvankelijk duidelijk minder wind, maar in de tweede helft van de nacht neemt ook hier de wind weer toe.

In de loop van woensdagochtend wordt het van het westen uit droog en is misschien de zon nog even te zien. In het oosten zal het pas aan het eind van de ochtend droog worden. Vanaf het einde van de middag gaat het van het westen uit weer regenen, in de avond kunnen krijgt de neerslag een buiig karakter waarbij de buien soms fors kunnen uitpakken. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C langs de noordwestkust en in het Waddengebied tot plaatselijk 14°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard. Later in de middag en in de avond neemt de wind verder toe naar krachtig boven land en naar hard tot stormachtig langs de kust en op het IJsselmeer. Vanaf het begin van de avond komen er ook zware windstoten voor van 75-90 km/uur, bij buien 90-100 km/uur. (Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen