Weerbericht West-Friesland: flinke zonnige perioden maar ook stapelwolken

WEST-FRIESLAND – In de ochtend is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het westen en noordwesten neemt de bewolking in de loop van de ochtend flink toe en is kans op een lokale bui. Het oosten heeft ’s ochtend veel ruimte voor de zon, maar eind van de ochtend ontstaan daar wel stapelwolken.

© KNMI

In de middag draaien de rollen om. In het oosten krijgt bewolking de overhand en vooral in het noorden en noordoosten is kans op enkele stevige buien. Hierbij zijn onweer en windstoten mogelijk. Tegelijkertijd klaart het in het westen en noordwesten breed op. Eind van de middag dringen deze opklaringen ook door in het midden van het land en in de avond wordt het ook in het oosten weer zonnig.

Het wordt 19 graden op de stranden tot 24 graden in het oosten en zuidoosten. Dit zijn uitstekende temperaturen voor buitenactiviteiten, maar hou voor de zekerheid dus wel de regenradar in de gaten. Wie gaat fietsen kan rekenen op een matige westenwind.

Maandag: opnieuw typisch Hollands zomerweer

Ook maandag is er een mix van wolken en zon. Plaatselijk kan een bui ontstaan, maar stevige buien zoals deze zondag lokaal in het noordoosten voorkomen worden dan niet verwacht. De meeste wolken komen voor in het binnenland en vooral in het oosten en noordoosten is de buienkans het grootst. In de kustprovincies is de zon het meest te zien. Het wordt 20 graden aan de kust tot 25 in Limburg en de wind waait opnieuw matig uit het westen. (Bron: Weeronline)

Deel dit artikel