Weerbericht West-Friesland: geleidelijk buien, vanmiddag met zware windstoten

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er in het zuidoosten mogelijk nog af en toe zon, elders overheerst de bewolking en in het noordwestelijk kustgebied regent het af en toe. Vanmiddag trekt een zone met buiige regen van west naar oost, gevolgd door buien, lokaal met onweer en/of hagel. Bij de buien zijn er windstoten rond 80 km/u mogelijk, in het westen mogelijk rond 90 km/uur.

Tussen de buien door is de zon plaatselijk even te zien. In de avond klaart het op, maar maken vooral de kustgebieden nog kans op een enkele bui. Voor de regen uit wordt het in het (zuid)oosten nog rond 11°C, in de loop van de middag daalt de temperatuur naar ongeveer 5°C. De wind is eerst zuidwestelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanmiddag draait de wind naar west en neemt boven land tijdelijk toe naar (vrij) krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard, 7 Bft. Vanaf het einde van de middag neemt de wind weer af.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt met vooral in het noorden een enkele bui, mogelijk met hagel en aan de kust met onweer. De minima lopen uiteen van 5°C aan de kust tot ongeveer 1°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest en landinwaarts matig, aan de kust krachtig of hard.

Vrijdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in de middag enkele buien, soms met hagel, natte sneeuw of onweer. Tussen de buien door wordt het maximaal 8°C, tijdens een fellere bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar enkele graden boven nul. De wind is west tot noordwest, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category