Weerbericht West-Friesland: geleidelijk toenemende bewolking en later af toe regen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het op de meeste plaatsen nog droog en schijnt op veel plaatsen de zon. Omdat de temperatuur in de eerste helft van de ochtend in de oostelijke helft van het land dichtbij het vriespunt ligt kan het lokaal glad zijn. In de loop van de dag neemt de bewolking van het westen uit toe en trekken de buien boven de Noordzee geleidelijk ook het westelijk kustgebied binnen. Vanmiddag kan ook elders in het land soms wat lichte regen vallen. In de avond wordt het op de meeste plaatsen weer droog. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Aan het eind van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden en oosten en noorden van het land tot 3°C in het zuidwesten en op de Wadden. In het noorden en oosten kan het opnieuw lokaal glad worden. De wind draait naar een zuidoostelijke richting en is overwegend matig.

Overdag trekt het regengebied langzaam noordoostwaarts. Plaatselijk valt ook natte sneeuw. In het noordoosten blijft het zeer waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 3°C, in het zuidwestelijk kustgebied wordt het een graad of 7. De wind is meest matig uit oost tot zuidoost. Aan de zuidwestkust draait de wind naar noordwest en neemt toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel