Weerbericht West-Friesland: kans op een bui, vanmiddag zon

WEST-FRIESLAND – Vanochtend wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten en zuidoosten vallen in het begin nog enkele buien. Ook in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied komen enkele buien voor. De wind is matig en waait uit het noorden.

Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar in het noorden valt er nog een enkele bui. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 25°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het noordwesten. De wind kan vlagerig zijn.

Vanavond is het overwegend zonnig. Er staat een matige wind uit het noordwesten, die landinwaarts pas laat in de avond afneemt.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 10°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend zijn er zonnige perioden. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit noordwest tot noord.

Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 24°C plaatselijk in het zuiden. Er is weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het noordwesten.

Morgenavond is het zonnig. De wind komt uit het noorden en is matig. Halverwege de avond neemt de wind landinwaarts af. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel