RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland: lokaal dichte mist

WEST-FRIESLAND – In het oosten en noorden is het bewolkt en nevelig, in het zuiden, midden en westen is (dichte) mist ontstaan. In de loop van de ochtend zal de mist geleidelijk oplossen maar plaatselijk kan deze tot in de middag hardnekkig blijven. Elders is het bewolkt maar kan vooral in de middag ook de zon even doorbreken. Het wordt in de middag ca. 7°C, in eventuele hardnekkige mist blijft het enkele graden kouder. De wind is zwak en veranderlijk, in het noorden staat een zwakke tot matige west- tot zuidwestenwind.

De nacht naar woensdag is het overwegend bewolkt met lokaal mist. Het zuidoosten maakt kans op enkele opklaringen, maar ook daar ontstaat er plaatselijk mist. Het blijft droog. De minima liggen tussen 3°C in de bewolkte gebieden tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk, landinwaarts zwak tot matig, langs e noordwestkust vrij krachtig, 5 Bft.

Woensdag start grijs met veel bewolking en hier en daar mist. In de middag gaat het van het noordwesten uit regenen. In de avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het eerst breed op. Later in de avond volgen er enkele (winterse) buien. De middagtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het noordwesten tot 4°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind draait in de avond naar noord tot noordwest en is matig, langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft, in de avond mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen