Weerbericht West-Friesland: lokaal kans op dichte mist

WEST-FRIESLAND – Het is bewolkt en nevelig met op uitgebreide schaal (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C. De wind is zuidwest en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer west tot zuidwest en matig.

Overdag op veel plaatsen nevel en (dichte) mist. De nevel en mist lossen in de loop van de dag vooral in de noordwestelijke helft van het land deels op en plaatselijk kan daar de zon even tevoorschijn komen. In de zuidoostelijke helft van het land blijven bewolking, nevel en (dichte) mist hardnekkig. In Zuid Limburg kan het tijdelijk even verbeteren. In de avond breidt de mist zich weer noordwaarts uit. De maximumtemperatuur ligt tussen 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is zwak tot matig en is zuidwest tot west van richting.

In de nacht naar vrijdag is het in het midden en zuiden van het land mistig, lokaal verkeersbelemmerend. In het noordwesten en noorden zijn er ook opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind is west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Vrijdag overdag blijft de nevel en mist vooral in de zuidelijke helft van het land hardnekkig. In de noordelijke helft van het land komen er naast bewolking ook enkele opklaringen voor. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noorden. De westelijke wind is zwak, in het noordelijk kustgebied soms matig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel