RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland: meest bewolkt, af en toe regen en zeer zacht

WEST-FRIESLAND – Het is overal bewolkt en vooral in de noordelijke helft regent het af en toe. Elders valt er slechts lokaal lichte (mot)regen. Het kustgebied en gebieden nabij het IJsselmeer blijven gevoelig voor nevel of mist. Het wordt erg zacht met maximumtemperaturen van 11°C in het noorden tot plaatselijk 15°C in het zuiden. De wind is zuidwestelijk en is matig tot vrij krachtig, boven het IJsselmeer krachtig en langs de westkust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht is het aanvankelijk bewolkt en van het zuiden uit komen er ook enkele opklaringen en wordt het droger. Er staat een matige zuidwestenwind, langs de kust is de wind krachtig, 6 Bft. Het koelt nauwelijks af, de minimumtemperatuur komt uit rond 11°C.

Oudjaarsdag is het droog en is er eerst wat ruimte voor de zon. In de middag neemt de bewolking toe en kan er vooral in het noorden een enkele bui voorkomen. Later in de middag wordt het weer droog en ook Oudjaarsavond en de jaarwisseling verlopen droog. Het wordt zeer zacht. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C en ’s avonds daalt de temperatuur nauwelijks. De wind wordt westelijk en blijft stevig doorstaan: boven land matig en langs de kust en het IJsselmeer meest krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen