Weerbericht West-Friesland: mistige start kans op een bui

WEST-FRIESLAND – Vandaag lost de mist langzaam op, het laatst in het oosten. In de kustprovincies is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend enkele buien, mogelijk met onweer. Ook in het zuiden kan ’s ochtends wat lichte regen vallen. In de loop van de ochtend wordt het met uitzondering van Zeeland enige tijd droog. Later in de middag en in de avond trekken er geleidelijk weer enkele buien vanaf de Noordzee het land op. In het oosten en zuidoosten kan ’s avonds opnieuw (dichte) mist ontstaan. De maxima lopen uiteen van 7°C daar waar de mist lang blijft hangen tot 11°C in de kustprovincies. De wind is noordwestelijk en zwak, aan de westkust matig, later op de dag mogelijk (vrij) krachtig.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. In het oosten en zuidoosten komt er plaatselijk ook (dichte) mist voor. de minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 9°C langs de kust. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig, langs de westkust soms vrij krachtig.

Vrijdag overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust aanvankelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel