RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland: onstuimig met regenbuien

WEST-FRIESLAND – De dag begint met veel bewolking en regen. In de loop van ochtend wordt het van het westen uit droog en is misschien de zon nog even te zien. Vanaf het einde van de middag gaat het van het westen uit weer regenen, in de avond krijgt de neerslag een buiig karakter waarbij de buien soms fors kunnen uitpakken. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C langs de noordwestkust en in het Waddengebied tot plaatselijk 14°C in het zuiden. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard. Later in de middag en in de avond neemt de wind verder toe naar krachtig boven land en naar stormachtig langs de kust en op het IJsselmeer. Vanaf het begin van de avond komen er ook zware windstoten voor van 75-90 km/uur, bij buien en aan de kust rond 100 km/uur.

Komende nacht trekt de regen spoedig naar het oosten weg en klaart het van het westen uit af en toe op. Daarbij vallen nog wel enkele buien. Het koelt af tot omstreeks 7°C. De west- tot zuidwestenwind is boven land krachtig en langs de kust hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. In het noordelijk kustgebied kan enige tijd sprake zijn van stormkracht, 9 Bft. Verder komen ook nog zware windstoten voor. Aan het einde van de nacht neemt de wind in het zuidwestelijk kustgebied iets af en waait het alleen nog in het noordelijk kustgebied stormachtig.

Donderdagochtend vallen in de oostelijke helft nog enkele buien. Tussendoor schijnt ook de zon en ligt de temperatuur rond de 10°C. In de middag blijft het overwegend droog. In de avond neemt in het zuidwesten de bewolking weer toe en vallen daar opnieuw enkele buien. De wind is westelijk en is in de ochtend (vrij) krachtig boven land en aan zee hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig, 7 tot 8 Bft. Ook komen nog zware windstoten voor. In de loop van de middag nemen de wind en windstoten van het zuiden uit geleidelijk af. Aan het begin van de avond waait het dan alleen in het Waddengebied nog hard, 7 Bft en komen daar nog zware windstoten voor. Langs de westkust waait het dan nog krachtig en boven land meest matig. Aan het einde van de avond neemt de wind verder af.(Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen