Weerbericht West-Friesland: Onstuimig met zware windstoten.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – In de ochtend komen in de oostelijke helft nog enkele buien voor. Tussendoor schijnt ook de zon en ligt de temperatuur rond 10°C. In de middag wordt het overwegend droog. In de avond neemt in het zuidwesten de bewolking toe met kans op enkele buien. De wind is westelijk en is in de ochtend (vrij) krachtig boven land en aan zee hard. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de ochtend af naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Ook komen nog zware windstoten voor. In de loop van de middag neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk verder af.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakt het bewolkt en kan er lokaal wat regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7° aan zee tot 4°C in het noordoosten. De wind draait naar het zuiden en is meest matig.

Vrijdag overdag is het eerst bewolkt en valt er af en toe regen. In de middag passeert een smalle buienlijn, gevolgd door enkele opklaringen. Het wordt dan zeer onstuimig. De wind trekt fors aan en in de middag uiteindelijk hard en in de kustprovincies mogelijk stormachtig, aan zee komt dan waarschijnlijk een (zware) westerstorm te staan, kracht 9-10, met kans op zeer zware windstoten in met name de noordwestelijke helft. Ook dieper landinwaarts komen echter zware windstoten voor. Het wordt erg zacht met 11 tot 14 graden. (Bron: KNMI)

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category