Weerbericht West-Friesland: opklaringen maar ook kans op een (onweers)bui

WEST-FRIESLAND – Vandaag zijn er vooral in de ochtend perioden met zon. In de kustprovincies komen enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. Later in de middag en avond is ook landinwaarts een bui mogelijk. Het wordt ’s middags een graad of 13. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar dinsdag is het half tot zwaar bewolkt. In het noordoosten zijn er bredere opklaringen en kan er mist ontstaan. Vooral in het noordwesten en langs de westkust komen enkele buien voor met kans op onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk in het noordoosten tot een graad of 7 langs de westkust. De wind is zuidelijk en zwak tot matig, aan zee mogelijk af en toe vrij krachtig.

Dinsdagochtend lost de eventuele mist in het noordoosten op en dan is de zon eerst af en toe te zien. Het raakt al snel overal bewolkt en van het zuidwesten uit trekt een zone met buiige regen over het land. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk van zuid naar zuidwest. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel