Weerbericht West-Friesland: paar zomerse warme dagen, daarna weer terug naar normale temperaturen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er vrij veel bewolking en in het oosten en zuidoosten valt af en toe regen. De wind is noordoost en is matig. Vanmiddag breekt vooral in het midden en zuiden de zon vaker door. Vooral in het oosten is er een kleine kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden en oosten. De wind draait geleidelijk naar noord en is matig, in het Waddengebied soms vrij krachtig. Vanavond schijnt de zon eerst nog af en toe. Landinwaarts is er weinig wind, in de kustgebieden staat er een matige noordenwind.

Komende nacht blijft het droog en kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het oosten tot 15°C langs de kust. Landinwaarts staat er weinig wind, aan de kust staat een matige noordwestenwind.

Morgenochtend is het zonnig en droog. Er staat weinig wind. Morgenmiddag is er meer bewolking maar blijft het wel op de meeste plaatsen droog, al is een enkele lichte bui in het oosten en noordoosten niet uit te sluiten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het Waddengebied tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De noordwestenwind is overwegend matig. Morgenavond is het droog en schijnt de zon eerst nog af en toe. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel