Weerbericht West-Friesland: regen, kans op natte sneeuw

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het in het midden en noorden bewolkt en valt er af en toe regen, lokaal mogelijk ook natte sneeuw. Aan zee is er kans op een hagel- of onweersbui. In het uiterste zuiden is het aanvankelijk overwegend droog en is de zon soms even te zien. In de loop van de middag breiden bewolking en neerslag zich uit richting het zuidwesten. In de avond kan er lokaal mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt tussen de 2 en 5°C. Er staat een zwakke tot matige wind, meestal uit zuidwestelijke richtingen.

In de nacht naar zondag is er in de zuidoostelijke helft bewolking aanwezig en valt er van tijd tot tijd regen, motregen of natte sneeuw. Het is nevelig en lokaal kan er mist voorkomen. In de loop van de nacht trekt de bewolking langzaam zuidoostwaarts en klaart het in de noordwestelijke helft op. Wel trekken dan enkele buien vanaf zee het land binnen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -1°C in opklaringen (met kans op gladheid) tot 4°C aan zee. Er staat een zwakke tot matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige noordelijke wind.

Zondagochtend is er de eerste uren lokaal kans op gladheid en mist. Verder trekken er voortdurend buien van zee het land binnen. In de kustprovincies is er kans op onweer en/of korrelhagel. Vooral in de Limburgse heuvels kan er natte sneeuw vallen. De maxima lopen uiteen van 2°C in het zuidoosten en 7°C op de Wadden. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.(Bron: KNMI)

Deel dit artikel