Weerbericht West-Friesland: soms wat (mot)regen

WEST-FRIESLAND – Het is bewolkt en grijs met lokaal lichte motregen. Van het westen uit gaat er op steeds meer plaatsen lichte regen of motregen vallen. Vanochtend trekken bewolking en neerslag zuidoostwaarts en breekt de zon van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen door. De laatste neerslag verlaat halverwege de middag het uiterste zuidoosten. Met een maximumtemperatuur van ca. 11°C wordt het zachter dan de afgelopen dagen. In de loop van de ochtend draait de wind van zuidwest naar westelijke richtingen en is dan matig, langs de kust matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiten van 9°C aan zee tot lokaal 3°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Donderdag overdag is het overwegend bewolkt, wellicht dat in het zuiden de zon soms te zien is. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel