Weerbericht West-Friesland: toenemende bewolking, tegen de avond kans op (mot)regen

WEST-FRIESLAND – Eerst is het droog met nog zonnige momenten. In de loop van de dag neemt de bewolking toe. Pas in de avond bereikt een gebied met lichte regen het noordwesten van het land. Het wordt 19 tot 22 graden. Donderdag trekken nog buien over het land en de dagen daarna wordt het droger. Tijdens het weekend wordt het mogelijk wat warmer.

Vanochtend is het eerst nog droog en vrij zonnig. Vanuit het noordwesten verschijnen geleidelijk meer sluierwolken aan de hemel. Net als dinsdag is de wind nog altijd westelijk tot noordwestelijk van richting. De temperatuur zal daardoor niet zo snel oplopen en de toename aan bewolking zit een warme zomerdag ook in de weg. Aan het einde van de ochtend is de temperatuur gestegen naar 16 tot 18 graden.

Vanmiddag raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt. Het zuiden en zuidoosten kunnen nog het langste van de zon profiteren en hier worden ook de hoogste temperaturen bereikt. In delen van Noord-Brabant en Limburg wordt het nog 22 graden. In het westen en noorden blijft het kwik steken op 19 graden. Aan het einde van de middag kan in het uiterste noorden een spatje regen uit het wolkendek vallen.

Vanavond is het grotendeels bewolkt en er zijn perioden van lichte regen. Het koelt niet sterk af en de temperatuur blijft hangen tussen 17 en 15 graden.(Bron: Weeronline)

 

Deel dit artikel