Weerbericht West-Friesland: Tot en met zaterdagochtend kans op gladheid, zondag kans op ijzel

WEST-FRIESLAND – Vandaag zijn de verschillen tussen noord en zuid groot. In het noorden en midden schijnt de zon en ligt de temperatuur rond of onder nul. De wind maakt het voor het gevoel nog een stuk kouder. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er vooral in de ochtend regen en plaatselijk ook (natte) sneeuw. In de middag wordt het ook daar droog bij een maximumtemperatuur van een graad of 2. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de avond wordt de bewolking in het zuiden dunner en gaat het met uitzondering van het zuiden van Limburg ook daar licht vriezen.

In de nacht naar zondag breidt de bewolking zich langzaam noordwaarts uit. De minima liggen tussen +2°C in het uiterste zuiden en -8°C plaatselijk in het noordoosten. De oostenwind is overwegend matig.

In de ochtend raakt het ook in het noordoosten bewolkt en een gebied met regen breidt zich langzaam noordoostwaarts uit. Aan het begin van de regen is er enkele uren kans op ijzel. De temperatuur loopt langzaam op, in de middag vriest het in het noorden nog 1 of 2 graden terwijl het in het uiterste zuiden een graad of 4 is. In de avond komt de temperatuur ook in het noordoosten boven nul terwijl het in het zuidwesten dan een graad of 6 is. De oostenwind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, waardoor het daar zeer koud aanvoelt. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel