Weerbericht West-Friesland: vandaag zonnig, maandag meer bewolking

WEST-FRIESLAND – Vandaag verloopt bijna overal overwegend zonnig en droog. Het wordt een fractie warmer. In de nieuwe week houdt de droogte aan en schijnt de zon bijna dagelijks uitbundig. Met veel zon en een zwakke wind vanaf het land wordt het zomers tot tropisch warm.

Vanochtend is het zonnig en droog. Er is weinig wind. Vanmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het Waddengebied tot 26°C plaatselijk in het zuiden. Er is weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het noordwesten. Vanavond is het zonnig. De wind komt uit het noordwesten en is in het westen matig. Halverwege de avond neemt de wind landinwaarts af.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 10°C. In het Waddengebied staat een matige noordwestenwind, elders is er weinig wind.

Morgenochtend is het in het zuiden zonnig, in het noorden is er meer bewolking aanwezig met kans op een enkele bui. Morgenmiddag is er af en toe zon en blijft het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 20°C in het Waddengebied en 26°C in het zuidoosten. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is de wind noordoost.

Morgenavond is er weinig bewolking. Er staat een matige wind uit het noordoosten, die vooral in het noorden geleidelijk afneemt. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel