Weerbericht West-Friesland: vanuit het westen regen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend schijnt in het oosten nog af en toe de zon. In de rest van het land is het bewolkt en in het zuidwesten regent het al. Deze regen trekt geleidelijk verder over het land, maar in het noordoosten blijft nog droog. De wind waait uit het zuiden en is niet meer dan zwak.

Vanmiddag is het bewolkt en regenachtig en soms regent het stevig door. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten weer droog en breekt de zon door. Wel kunnen met name in het zuiden nog enkele buien voorkomen. De wind draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig, aan zee naar vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur loopt op naar 18-19 graden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het 20 graden worden en op de Waddeneilanden stokt het kwik bij 17 graden.

Vanavond regent het nog in het noordoosten. Elders is er een mix van wolken en brede opklaringen, afgewisseld door een enkele bui. Ook komende nacht valt verspreid over het land een bui. De temperatuur daalt naar 11-12 graden. (Bron: Weeronline)

Deel dit artikel