Weerbericht West-Friesland: veel bewolking, soms wat motregen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het zwaar bewolkt met in het midden en noorden af en toe lichte (mot)regen. In het noorden en noordoosten is het nog koud en kan het plaatselijk glad worden als gevolg van ijzel. Elders is de gladheid verdwenen. Met name in het westen komt lokaal mist voor. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid ook in het uiterste noordoosten. Ook in de middag is er veel bewolking, al kan in het oosten ook de zon af en toe doorbreken. Het blijft op de meeste plaatsen droog, pas in de loop van de middag gaat het in het zuiden regenen. De maxima lopen uiteen van +2°C in het uiterste noordoosten en 9°C in het zuidoosten. De wind is overwegend zuidoost en matig.

Aan het begin van de nacht naar dinsdag valt er in het noorden af en toe regen of motregen. Later in de nacht valt er in het zuiden en zuidoosten regen. Elders zijn er opklaringen aanwezig die geleidelijk noordwaarts trekken en waarin mist kan ontstaan. De minima lopen uiteen van 3°C in het uiterste noordoosten tot 6°C in het zuidoosten. De wind waait uit richtingen tussen zuid en zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Dinsdagochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen of motregen. Aan het begin van de middag wordt het van het zuidwesten uit tijdelijk droog en is de zon even te zien. Later in de middag en avond trekken er regenbuien van west naar oost over het land. Aan het einde van de avond wordt het van het westen uit weer droger. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag naar west tot zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel