Weerbericht West-Friesland: warm, na vandaag minder warm

MEDEMBLIK – De temperaturen zullen de komende dagen wat lager uitkomen, maar voordat het zover is loopt het kwik overdag nog op naar 24 graden aan zee tot lokaal 32 in het oosten. Door een toenemende noordwestenwind zullen de temperatuur later op de dag gaan dalen. In de avond is het in het zuidoosten een enkele regen- of onweersbui mogelijk.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en droog. Aan de Zeeuwse kust kan in het begin lokaal mist voorkomen. In het begin staat er weinig wind, aan de kust een matige wind uit het zuidwesten. Later in de ochtend komt er overal een matige wind uit het westen te staan.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden, maar in de zuidoostelijke helft kan een bui vallen. Een klap onweer valt hierbij niet helemaal uit te sluiten. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C op de Wadden en 30°C in het oosten. Er waait een matige wind uit het westen, later uit het noordwesten.

Vanavond is het in het zuidoosten overwegend bewolkt en in Limburg is er kans op een onweersbui. Elders zijn er zonnige perioden. De wind komt uit het noorden en is matig.

Komende nacht is er in het zuidoosten eerst nog een bui. De minimumtemperaturen liggen rond 16°C en er is weinig wind.

Morgenochtend wisselen zon en wolken elkaar af. In het oosten komen enkele buien voor. De wind is matig en waait uit het noorden.

Morgenmiddag bereiken enkele buien het westen, die over het noorden naar Duitsland bewegen. Ook in het oosten komen buien voor, maar deze verlaten aan het begin van de middag het land. Ten zuiden van de rivieren blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 25°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het noordwesten.

Morgenavond is het overwegend zonnig. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het noordwesten. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel