Weerbericht West-Friesland: Wisselend bewolkt met flinke zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het in het zuiden zonnig. In het noorden is er meer bewolking met plaatselijk een lichte bui. Aan de kust staat een matige noordelijke wind, landinwaarts is er weinig wind. Vanmiddag is er af en toe zon en blijft het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 20°C in het Waddengebied en 26°C in het zuidoosten. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is de wind noordoost.

Vanavond is er weinig bewolking. Er staat een matige wind uit het noordoosten, die vooral in het noorden geleidelijk afneemt.

Komende nacht is het droog. In het noorden ontstaat plaatselijk mist. Het koelt af naar 14°C in het zuidwesten tot plaatselijk 9°C in het noorden. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het in het noorden half- tot zwaar bewolkt, elders zijn er zonnige perioden. Het blijft droog. De wind waait uit het noordoosten en is matig. Morgenmiddag schijnt vooral in het midden en zuiden de zon volop en blijft het verder overal droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 21°C in het Waddengebied en 28°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, langs de westkust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgenavond is het vrij helder. Langs de zuidwestkust is de noordoostenwind vrij krachtig, elders matig.(Bron: KNMI)

Deel dit artikel