RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland: wisselvallig en (mot)regen

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en komen er van het westen uit perioden met regen en motregen. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droger en komen er enkele opklaringen voor. Het wordt ongeveer 9°C. De wind komt eerst uit west tot zuidwest, draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden geleidelijk krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de namiddag en avond wordt de wind in het Waddengebied af en toe stormachtig, 8 Bft, met daar zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met nog een enkele bui. De minima liggen rond 5°C. De wind komt uit west tot noordwest en is boven land overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied eerst nog af en toe stormachtig, 8 Bft.

Woensdag overdag zijn er aanvankelijk perioden met zon. In de middag en avond trekt een zone met bewolking en wat regen noordoostwaarts over het land. Het wordt ongeveer 9°C. De wind is west tot noordwest en overwegend matig, aanvankelijk aan zee (vrij) krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. In de loop van de dag draait de wind naar richtingen tussen zuid en west. (Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen