Weerbericht West-Friesland: wisselvallig met in de avond enkele stevige buien

WEST-FRIESLAND – Het is bewolkt met eerst af en toe regen, in de loop van de ochtend wordt het droog en zijn er enkele opklaringen. In het noorden is er nog een enkele bui mogelijk. In de avond volgen van het westen uit enkele stevige buien die gepaard kunnen gaan met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noordelijk kustgebied en 14°C in het zuiden. De zuidelijke wind neemt in de loop van de ochtend toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de middag neemt de wind tijdelijk af. In de avond draait de wind naar west en neemt in het midden en zuiden toe naar (vrij) krachtig boven land en hard, 7 Bft langs de zuidwestkust. Bij buien kunnen zware windstoten voorkomen van 75-85 km/uur.

In de nacht naar maandag trekt de neerslag oostwaarts en klaart het deels op, in het oosten blijft de kans op een bui aanwezig. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuid tot zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Maandag schijnt de zon af en toe en is er vooral in het zuiden en oosten nog kans op een bui. De temperatuur loopt op naar ca. 11°C. Later in de avond gaat het in het zuiden regenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Later op de dag neemt de wind in kracht af. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel