Weerbericht West-Friesland: wisselvallig, zacht en soms vrij veel wind

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en valt er af en toe regen. In het Waddengebied komt er eerst ook mist voor. In de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit harder regenen. In de middag wordt de neerslag meer buiig van karakter en is er in het zuiden bij een bui een kleine kans op onweer en windstoten tot 70 km/uur.

In de loop van de middag gaat de neerslag zich tot het zuidoosten beperken en wordt het in de noordwestelijke helft overwegend droog. De maxima lopen uiteen van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag naar west tot zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. In het zuidwestelijk kustgebied zijn zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

In de nacht naar woensdag is het bewolkt en droog, in het noorden en oosten is er kans op (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C, maar in het noorden kan het nog afkoelen naar 3°C. De westenwind neemt af naar zwak tot matig, langs de kust eerst vrij krachtig.

Woensdag is het grijs en regenachtig. De temperatuur ligt rond 8°C, maar stijgt in de loop van de dag naar waarden rond 13°C. De zuidenwind is overwegend matig. In de loop van de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt langs de kust toe naar krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel