Weerbericht West-Friesland: wolkenvelden maar wel zo goed als droog

WEST-FRIESLAND – Vanochtend zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het westen kan er wat lichte regen vallen. De zuidenwind neemt toe naar matig. Vanmiddag Is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. In het noorden kan er een bui voorkomen, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot plaatselijk 25°C in het oosten. Op de  meeste plaatsen is er weinig wind. Vanavond is het wisselend bewolkt met nog een enkele bui. In de loop van de avond gaat het in het zuiden en westen regenen. Er staat weinig wind.

Morgennacht trekt een gebied met regen en buien van zuid naar noord. Er is hierbij een kleine kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Boven land staat er weinig wind, op het IJsselmeer en aan de kust is de wind matig uit een west- tot zuidwestelijke richting. Morgenochtend valt er in het noorden eerst nog regen. Elders is het droog en in het noorden wordt het in de loop van de ochtend ook droog. Er zijn perioden met zon. Boven land is er weinig wind, op het IJsselmeer en aan de kust staat een matige wind uit het zuidwesten.

Morgenmiddag is het overal droog en schijnt op veel plaatsen de zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan de kust tot ongeveer 23°C in het oosten. In het oosten is er weinig wind, in het westen is de wind matig uit een zuidelijke richting. Morgenavond schijnt in het westen af en toe de zon. In het oosten is er meer bewolking en daar kan er ook regen vallen. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel