Weerbericht West-Friesland: zeer warm vandaag, morgen afkoeling en mogelijk een bui

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het zonnig. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind. Vanmiddag is het zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 31°C op de Wadden tot lokaal 39°C in het zuiden. Er staat een matige zuidoostenwind. Vanavond is er weinig bewolking. Het blijft nog lang warm met in het noorden temperaturen van 25°C tot 30°C, in het zuiden van 30°C tot 35°C. Er staat een matige zuidoostenwind.

Komende nacht is het droog. De minima liggen rond 22°C, in grotere steden in het oosten en zuiden komt de temperatuur niet onder 25°C. De wind is matig en draait van zuidoost naar zuidwest en neemt aan de kust toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Morgenochtend is het in het noordoosten zonnig, in het zuidwesten half tot zwaar bewolkt met een enkele (onweers)bui. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noordoosten een enkele (onweers)bui. De middagtemperaturen lopen uiteen van 22°C langs de kust tot 30°C langs de oostgrens. Er staat een matige zuidwestenwind, aan de kust is de wind eerst vrij krachtig.

Morgenavond trekken er van zuidwest naar noordoost stevige onweersbuien over het land. Er is weinig wind, maar bij buien kunnen windstoten en hagel voorkomen en valt lokaal veel neerslag. Aan de kust staat een matige zuidwestenwind. (Bron: KNMI).

Deel dit artikel