Weerbericht West-Friesland: zomers warm

WEST-FRIESLAND – Het is zomers tot tropisch warm met maxima van 27 tot lokaal 34 graden. Daarbij schijnt de zon volop en is het droog. Donderdag is het ook nog warm, maar in de loop van de dag koelt het vanuit het westen geleidelijk af. In de avond is in de zuidoostelijke helft van het land kans op onweer. Vanaf vrijdag is het vrij zonnig zomerweer met maxima van 20 tot 25 graden.

Vanochtend blijft het droog. Er is veel zon, maar aan de kust is er kans op bewolking van zee. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. Vanmiddag is het zonnig en (zeer) warm. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het noordwestelijk kustgebied tot 34°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten en is matig.

Vanavond is het zonnig en droog. Het blijft nog lang warm, pas later in de avond daalt de temperatuur naar 20°C. Er staat weinig wind.

Komende nacht ontstaat er zeer plaatselijk mist. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C, in grote steden komt de temperatuur niet onder de 20°C. Aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuiden, landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig. Er staat een matige wind uit het westen. Morgenmiddag zijn er flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C op de Wadden en 33°C plaatselijk in het zuidoosten. Er waait een matige wind uit het westen, later uit het noordwesten.

Morgenavond is het in het zuidoosten half tot zwaar bewolkt en is er kans op een onweersbui met hagel en windstoten. Elders zijn er zonnige perioden. De wind komt uit het noordwesten en is matig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel