Weerbericht West-Friesland: zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – Vanochtend zijn er vooral in het zuiden zonnige perioden. In het noorden is meer bewolking aanwezig met vooral daar kans op een lichte bui.Vanmiddag schijnt de zon vooral in het zuidwesten. In de rest van het land is er veel bewolking en in het noorden is er kans op een bui. De westen- tot noordwestenwind is matig. De middagtemperatuur komt uit op 20°C in het noorden en 23°C in het zuiden. Vanavond is het op de meeste plaatsen bewolkt en in het noorden valt er wat regen. In het zuiden komen enkele opklaringen voor. Er staat weinig wind.

Komende nacht komen er vooral in de noordelijke helft nog enkele buien voor, elders blijft het meest droog. Het koelt af naar een graad of 14°C. De wind is overwegend matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig, en komt uit west- tot noordwestelijke richting.

Morgenochtend breekt van het noordwesten uit de zon door en wordt het droog. De wind is matig en komt uit noordwestelijke richting. Morgenmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot lokaal 25°C in Limburg. Er staat een matige noordwestenwind. Morgenavond blijft het helder en droog. De wind neemt af en in de loop van de avond staat er nog maar weinig wind.

Deel dit artikel