RTV West-Friesland

Algemeen

Weerbericht West-Friesland, zonnige perioden en droog

WEST-FRIESLAND – Het is wisselend bewolkt. In het oosten is een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Overdag zijn er zonnige perioden met in het zuidoosten enkele buien. De maxima liggen rond 11°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. Later op de dag neemt de wind in kracht af.

In de nacht naar dinsdag is het overwegend bewolkt met in het zuiden van Limburg regen, in het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zwak en meestal zuidwestelijk.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en trekt een zone met buien langzaam zuidwaarts. In het zuiden van Limburg regent het langdurig, in totaal kan daar 20-30 mm vallen. In de namiddag klaart het in het noorden op. De temperatuur ligt in de ochtend rond 8°C, in de middag daalt de temperatuur in het noorden en later midden naar ca. 5°C. De wind is zwak en zuidwestelijk, draait van het noorden uit naar noordwest en neemt toe naar matig, aan zee vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen