Weerbericht West-Friesland: Zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – Vrijdagochtend is het droog en schijnt de zon volop. Met een maximumtemperatuur van ca. 17°C wordt het opnieuw zacht. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. Aan het einde van de middag valt er in het zuidwesten regen, die zich in de avond over een groot deel van het land uitbreidt. Het uiterste oosten en noordoosten blijven waarschijnlijk tot middernacht droog. Met een maximumtemperatuur van ca. 17°C wordt het zacht. De zuidelijke wind blijft matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar zaterdag is het aanvankelijk bewolkt en valt er eerst nog af en toe regen of motregen. In de loop van de nacht wordt het droog en trekken er enkele opklaringen het land binnen. Plaatselijk ontstaat nevel. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig, 5 Bft.

Zaterdagochtend is het droog met op sommige plaatsen nevel. Verder hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de loop van dag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en vooral in de middag valt er enige tijd regen. In de avond valt er vooral in het westen regen. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel