Weerbericht West-Friesland: zware windstoten, zonnige momenten en regen

WEST-FRIESLAND – komen in het noordoosten eerst nog enkele buien voor, elders is het droog en zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking van het westen uit snel toe, gevolgd door regen. Het wordt ongeveer 8°C. De wind draait naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de avond draait de wind weer naar west en neemt toe naar krachtig, aan de westkust naar hard, 7, mogelijk stormachtig, 8 Bft. Landinwaarts zijn er dan windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/u, aan de westkust tot ongeveer 95 km/u. In het noorden staat dan aanmerkelijk minder wind.

In de nacht naar zondag blijft het overwegend bewolkt en trekken er enkele buien over het land, in het westen wordt het later meest droog. De westenwind is boven land matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de loop van de nacht neemt de wind iets af. De minima liggen rond 3°C maar in de loop van de nacht lopen de temperaturen op.

Zondag overdag is het zwaar bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De middagtemperaturen liggen rond 10°C. De wind draait naar zuidwest en neemt geleidelijk weer toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust, 7-8 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel