Weerbericht: Wisselend bewolkt en eerst lokaal dichte mist

MEDEMBLIK – Van het zuiden uit trekken enkele buien noordoostwaarts over het oosten van het land. Er is een kleine kans op onweer. In de noordwestelijke helft komen brede opklaringen voor waarin op meerdere plekken mist ontstaan is. In het westen en midden is de mist lokaal dicht. De komende uren neemt ook daar de bewolking toe en lost de mist op. In de middag trekken de buien weg naar Duitsland en kan de zon soms even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west tot noordwest en neemt daarbij toe naar matig, langs de kust naar matig tot vrij krachtig.

In de nacht naar donderdag is er nog steeds vrij veel bewolking en vooral in het noorden en oosten valt er soms nog wat lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Boven land staat er een zwakke westelijke wind, langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Donderdag begint de dag met veel bewolking en in het noordoosten valt mogelijk nog wat lichte regen. In de loop van de dag breekt de bewolking en in de middag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind is west tot noordwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer in de ochtend nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel