Weerbericht: zonnig, later regen en een onweersbui

MEDEMBLIK – Vandaag wordt het, na het oplossen van de nevel, een groot deel van de dag zonnig. Wel is er sluierbewolking aanwezig. Aan het einde van de middag trekken van het zuiden uit regen en buien het land binnen. Met name in het oosten is er kans op onweer. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot in de avond droog. De middagtemperaturen variëren van 21°C op de Wadden tot plaatselijk 27°C in het zuidoosten. Er staat een matige oostenwind. Vanaf de tweede helft van de middag draait de wind in het midden en zuiden naar richtingen tussen zuid en zuidoost en neemt af naar zwak.

In de nacht naar woensdag trekt een gebied met regen en (onweers)buien noordoostwaarts weg, waarna het op de meeste plaatsen droog wordt op een enkele bui na. Wel verloopt de nacht bewolkt en op de meeste plaatsen nevelig. De minima liggen rond 15°C. De wind is landinwaarts zwak en zuidelijk, in de westelijke kustgebieden westelijk en matig, in Zeeland mogelijk vrij krachtig.

Woensdag overdag begint op de meeste plaatsen met nevel en veel bewolking, waaruit af en toe wat lichte regen valt. In de loop van de ochtend komt van het zuidwesten uit geleidelijk ook af en toe de zon tevoorschijn. De middagtemperaturen variëren van 18°C in het westen tot lokaal 20°C in het oosten. De wind is westelijk en aanvankelijk zwak, maar neemt in de ochtend toe naar meest matig. Lang de westkust wordt de wind matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel