Wegwezen, blijven en dan toch weer zo snel mogelijk het oude verzorgingshuis in Opperdoes uit

OPPERDOES – Er is wat afgesold met de drie antikrakers in het voormalige verzorgingshuis Almere in Opperdoes, moesten ze er eerst uit omdat in het pand vluchtelingen uit de Oekraïne worden opgevangen, niet veel later kwam vanuit de gemeente Medemblik het bericht dat ze toch mogen blijven en nu blijkt dat niet te kloppen en moeten ze toch zo snel mogelijk uit hun antikraakwoning.

Lees ook: Antikrakers voormalige zorgcentrum Almere Opperdoes kunnen gewoon blijven zitten waar ze zitten

Gelukkig hebben de drie overgebleven bewoners een heel goed gesprek gehad met GRAPPH, het bedrijf dat verantwoordelijk voor antikraak in panden en hebben de drie bewoners overeenstemming bereikt om op korte termijn het pand te verlaten.

Lees ook: Medemblikker spreken er schande van dat de 3 antikraakbewoners van Almere in Opperdoes eruit moeten om plaats te maken voor vluchtelingen

Alle drie krijgen een tegemoetkoming in de verhuiskosten en ook heeft Scholten als eigenaar van het pand volgens de drie antikrakers de drie keurig behandeld.. Van 1 van de antikrakers is bekend dat deze weer bij de ouders gaat intrekken, waar de 2 overige antikrakers naar toegaan is nog onduidelijk.

Lees ook: Medemblik gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen in woonzorgcomplex Almere Opperdoes

Deel dit artikel