RTV West-Friesland

Welwonen bouwt 16 sociale huurwoningen in de Begoniastraat Enkhuizen
Bedrijven

Welwonen laat huren woningen met energielabel E t/m G ongemoeid

ENKHUIZEN – Welwonen gaat afhankelijk van de energielabel van de woning de huren per 1 juli 2022 met gemiddeld 2% verhogen. Woningen die slecht geïsoleerd zijn krijgen geen huurverhoging dit jaar, dit zijn de woningen met energielabel E t/m G.

Jaarlijks worden de huren verhoogd in Nederland, daarbij volgt met meestal de inflatie maar deze wordt dit jaar niet gevolgd vanwege de zeer hoge inflatie waarmee Nederland kampt. Welwonen gebruikt de verhoging vooral voor het verdere verduurzamen van de woningen en om nieuwbouw en renovatie te plegen aan het bestaande woningbestand. Voor Welwonen is verduurzamen erg belangrijk, daarom gaan ze nog dit jaar meer dan 200 woningen van zonnepanelen voorzien.

Lees ook: Huurders vrije sector gaan in 2023 mogelijk tientallen euro’s per maand meer betalen

Marieke Duijts van Welwonen zegt over de verhoging tegen RTV West-Friesland: “Door de verduurzaming hoeven bewoners op termijn minder energie te gebruiken, echter op dit moment is niet iedere huurwoning al verduurzaamd. Bewoners in een huurwoning met energielabel E t/m G worden het meeste geraakt door de hogere energietarieven omdat hoe lager het energielabel hoe meer energie er wordt verbruikt (A++ is het beste, G het slechtst).

Welwonen heeft daarom besloten om bewoners van deze woningen te ontzien van een huurverhoging. Dit betekent dat de woningen met labels E t/m G in 2022 geen huurverhoging krijgen. Voor de overige huizen verhogen wij de huur in stapjes, afhankelijk van de energielabel van het de woning.

De sloopwoningen in de Bloemenbuurt krijgen volgens afspraak geen huurverhoging. De gemiddelde huurverhoging komt uit op ca. 2%.”

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen