Wereldkampioen Noël van ’t End op bezoek bij Hikiwake Hoogwoud

Op de foto: Clubkampioenschappen voor de jeugd bij Hikiwake.  (Foto: aangeleverd)

HOOGWOUD – Het is voor de judovereniging Hikiwake een bijzondere mijlpaal om haar vijftig jarig bestaan te vieren. De oprichting was op 8 november 1971 in café Ligthart in Hoogwoud. De vereniging startte haar trainen in café Ligthart en na een jaar verhuisde de club naar het dorpshuis (het huidige Hoge Heeren). Hikiwake verplaatste zich in 1976 naar een zelfstandige ruimte in de oude school tegenover de katholieke kerk in Hoogwoud. Sinds 2011 zit de judovereniging in de nieuwe dojo aan De Weijver in Hoogwoud.

Een bijzonder mooie nieuwe dojo”, laat Rob Kuin weten. “Wat dat betreft wonen wij in een gemeente die echt veel doet voor haar sportverenigingen. Hikiwake had dit prachtige jubileum nooit bereikt zonder op de eerste plaats haar oud-leden, de leden en alle vrijwilligers, trainers en (oud)bestuursleden. We vieren dit bijzondere jubileum in twee gedeeltes. We houden op zaterdag 6 november ieen feestavond met een groot aantal genodigden en op zaterdag 13 november vieren we ons jubileum met de judoka’s in onze dojo.

Zoals gebruikelijk bij elk vijfjarig lustrum nodigden we weer een Nederlandse topjudoka uit om een aantal clinics aan onze leden te verzorgen. Onze eerste topper bij het 25 jarig jubileum was Wim Ruska, oud Nederlands-, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen. Daarna verschenen Maarten Arends, Dennis van der Geest, Mark Huizinga en Henk Grol. Wereldkampioen van 2019 Noël van ’t End volgt deze judotoppers op.

Deel dit artikel