Wervershover kunstenaar Peter Kuin tekent vanuit Brazilië aan nieuwe kinderboekenserie Brassi

WERVERSHOOF – Peter Kuin geboren en getogen in Wervershoof, woont en werkt al weer zo’n 14 jaar in Brazilië. Het is daar waar in november 2020 het idee ontstond om een kinderboeken serie te gaan maken. Na wat brainstormen met zijn oude maatje Jeroen van Galen ontstond de naam Brassi. Beide vrienden liepen al een tijdje rond met het idee rond om een kinderboeken serie uit te gaan geven.

Jeroen vanuit zijn drukkerij en Peter vanuit zijn gedachten in Brazilië om een indianen meisje uit de Amazone allerlei avonturen in en rond de Amazone te laten beleven. Tesamen met allerlei bestaande diertjes uit datzelfde Amazone gebied. De basis was bedacht en Peter startte vanuit zijn eigen fantasie met de eerste pennenstreken om een verhaal op papier te zetten. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en verhaal vier is in concept reeds gereed.

De Kinderboekenserie start met het eerste intro verhaal (Brassi en haar vriendjes uit de Amazone) waarin Brassi wordt voor gesteld aan de kinderen en tegelijkertijd hoe ze leeft en haar eerste vriendjes doen reeds hun intrede. Ondersteund met leuke tekeningen en bij ieder boekje ook een mooie kleurplaat voor de kleuter vanaf 3 jaar om zelf in te kleuren. In boekje twee (Brassi en de bosbrand) beleeft ze haar eerste spannende avontuur, ze redt en ontmoet wederom een aantal nieuwe vriendjes.
Het eerste verhaaltje is ook in concept voorgelezen aan groep 3 op bassischool de Schelp. De reacties van de kinderen waren fantastisch te noemen. Het inleven in hun vriendinnetje Brassi was aandoenlijk om te zien, op het schoolplein werd het leven van Brassi spelenderwijs nagedaan. Dit geeft wel aan dat de verhaaltjes voor de kinderen aanslaan.

Er zullen in de komende tijd dan ook nieuwe verhalen in boekvorm bij gaan komen en tevens is er een website opgestart (www.brassi.nl) waar de boekjes te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn er ook stickers, posters en binnenkort zelfs puzzels te verkrijgen van Brassi.
In twee winkels wordt nu gestart met de verkoop van de Brassi kinderboeken. Bij Knijn Inkt, Boeken en meer in Wervershoof en bij de Primera winkel in Andijk kunt u de boekjes inkijken en uiteraard ook kopen. Er loopt in beide winkels een introductie aanbieding waar u de eerste twee boekjes met korting kunt verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jeroen van Galen van Drukkerij de Letter.

Deel dit artikel