RTV West-Friesland

Algemeen

West-Friesland 2 dagen in het teken van het VNG Congres, wegen worden afgesloten

HOORN – Op 28 en 29 juni is het VNG Jaarcongres in de regio Westfriesland. Het congres vindt vooral plaats rondom de ijsbaan De Westfries en schouwburg Het Park. Op 28 en 29 juni zijn hier tijdelijke wegafsluitingen.

Er komen ongeveer 2500 gemeentelijke bestuurders uit heel Nederland naar het congres. Dit om elkaar te ontmoeten en sessies bij te wonen over maatschappelijke thema’s in de regio Westfriesland.

Kansen

Het congres biedt een impuls aan de regionale economie. Denk bijvoorbeeld aan de volle hotels in de regio. Of het diner voor 1600 gasten met producten uit eigen regio. Het diner wordt mede tot stand gebracht met de hulp van 37 leerlingen van Tabor College d’Ampte. De overige gasten dineren bij andere horecazaken in de buurt. Ook worden er diverse regionale bedrijven bezocht.

Wat merkt u van het congres?

Het congres vindt vooral plaats rondom de ijsbaan De Westfries en schouwburg Het Park. Door pendelbussen in te zetten, zullen inwoners weinig tot geen last ervaren van verkeersdrukte. Er zijn twee korte tijdelijke wegafsluitingen.

  • Op dinsdag 28 juni is er van 08:00 tot 14:00 uur een wegafsluiting voor doorgaand verkeer. Deze loopt van de kruising Bobeldijk / Parallelweg via het viaduct over de snelweg tot aan de Bobeldijkerweg en vanaf de kruising Keern /Bobeldijkerweg tot aan Samcity. De Bobeldijkerweg en de Zomervaart zijn tussen deze tijden alleen vanaf het Keern de buurt in- en uit te rijden.
  • Op dinsdag 28 juni is tussen 10:00 en 12:00 uur en van 16:30 uur tot 18:30 uur de Westerdijk vanaf de kruising met De Hulk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK