Westerhavensluis Medemblik gaat op de schop, toename verkeer en te veel storingen

MEDEMBLIK – De Westerhavensluisbrug in Medemblik is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is groter en zwaarder geworden dan 50 jaar geleden. Daarom voert gemeente Medemblik groot onderhoud uit. Het doel is om de sluis en brug te renoveren zodat het weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Afsluiting voor de scheepvaart

Om de werkzaamheden veilig en goed uit te kunnen voeren is de gemeente Medemblik genoodzaakt de sluis volledig af te sluiten. Deze wordt dan helemaal droog gelegd. De werkzaamheden van Westerhavensluis starten op maandag 6 december 2021 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022.

Afsluiting voor wegverkeer

De renovatiewerkzaamheden aan de Westerhavenbrug worden uitgevoerd vanaf maandag 10 januari 2022 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022. De brug is deze periode volledig afgesloten voor het wegverkeer.

Wat gaat er gebeuren?

Renovatiewerkzaamheden aan de sluis en de brug. Zo wordt het betonwerk van de kolken hersteld en worden de sluisdeuren vervangen. Verder wordt de brug gestraald en gecoat en het brugdek verbreed voor voetgangers. Tenslotte zullen de elektrotechnische en besturingsinstallatie van de Westerhavensluisbrug worden vernieuwd.

Welke overlast kan ik ervaren?

Uw reistijd kan langer worden. Op het kaartje hieronder staat de omleidingsroute aangegeven. De bus route dient ook worden aangepast. Op welke manier dat precies gebeurd, kunt u binnenkort vinden via www.connexxion.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie.

Deel dit artikel