Westfriese bibliotheken zoeken voorlezers

WEST-FRIESLAND – De Westfriese bibliotheken* zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor twee projecten: Voorlezen op locatie en Voorleespret.

Voorlezen op locatie

Je leest in de periode januari tot en met maart 2022 maximaal een half uur per week voor aan peuters op de kinderopvang. Dit in het kader van BoekStart in de kinderopvang. Via de kinderopvang komen kinderen van 0 – 4 jaar in aanraking met voorlezen en boeken. Voorlezen vergroot de taalontwikkeling.

Project Voorleespret

De Westfriese Bibliotheken zijn ook op zoek naar voorleesvrijwilligers die in de Bibliotheek willen voorlezen. De wens is om op alle bibliotheeklocaties op een vaste dag een voorleesmoment te hebben voor jonge kinderen.

In welke gemeenten hebben we nu voorlezers nodig: Medemblik(Medemblik, Wervershoof, Wognum) Opmeer(Opmeer & Spanbroek), Drechterland (Hoogkarspel), Koggenland(Obdam & De Goorn)

Zij bieden jou:

Een goede voorbereiding in de vorm van een workshop. Ondersteuning bij het zoeken van geschikte prentenboeken en contact met een ongetwijfeld leuke club van vrijwilligers.

Dus ben je:

Enthousiast en wil je graag iets betekenen voor de Bibliotheek? Wil je meewerken aan het bevorderen van het leesplezier van jonge kinderen? Meld je dan aan en versterk het bvoorleesteam!

Kun je zelf niet? Misschien weet je wel iemand in je kennissenkring die hier belangstelling voor heeft. Geef het dan alsjeblieft door.

Workshop:

Op dinsdag 2 november staat de workshop gepland in de Bibliotheek van Hoogkarspel van 9.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden uiterlijk tot 20 oktober.

Voor aanmelden of vragen kun je contact opnemen met : Jessica Dip T 0228 743944 toestel 233 op maandag, dinsdag en woensdag of via jdip@westfriesebibliotheken.nl

*Onder de Westfriese Bibliotheken vallen de volgende gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

Deel dit artikel